06:45 09.03.2019

Оболонський суд 20 березня розгляне заяви захисту Януковича про виправлення описок та роз'яснення вироку у справі про держзраду

2 хв читати
Оболонський суд 20 березня розгляне заяви захисту Януковича про виправлення описок та роз'яснення вироку у справі про держзраду

Оболонський районний суд Києва 20 березня розгляне заяви адвокатів екс-президента України Віктора Януковича про виправлення описок та роз'яснення вироку у справі про державну зраду.

Як наголошується в повідомленні прес-служби суду, сторона захисту просить виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом'якшує покарання В.Януковича, - "вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації".

Адвокати також просять виключити з вироку посилання на відеозапис інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним, в якому він "тричі підкреслив, що у нього є офіційне звернення "легітимного президента України Януковича" про використання Збройних сил РФ на території України, яке він (В.Путін ) з точки зору міжнародного права розглядає як достатню правову підставу для використання Збройних сил РФ на території України".

Як повідомлялося, 6 березня Київський апеляційний суд повернув вирок у справі про держзраду В.Януковича з апеляційними скаргами його адвокатів в Оболонський суд Києва для розгляду заяв про виправлення описок та про роз'яснення вироку. Дана постанова оскарженню не підлягає.

25 лютого закінчився термін подачі апеляцій на вирок В.Януковичу у справі про держзраду. 26 лютого Оболонський суд Києва повідомив, що 1 березня направить до апеляційного суду всі наявні скарги. 1 березня Київський апеляційний суд поінформував, що визначив склад колегії для розгляду апеляцій.

Крім того, 22 лютого адвокат Олександр Байдик звернувся до суду із заявами про виправлення описок у вироку. В Оболонському суді тоді вказали, що питання про виправлення можливих помилок буде вирішене після розгляду апеляцій, що суд порахував більш пріоритетним.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

Водночас суд визнав невинуватим В.Януковича за обвинуваченням в пособництві посягання на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА