19:15 08.03.2019

У Міноборони Вірменії розцінили військові навчання Азербайджану як тиск перед зустріччю Пашиняна і Алієва

1 хв читати
У Міноборони Вірменії розцінили військові навчання Азербайджану як тиск перед зустріччю Пашиняна і Алієва

У міністерстві оборони Вірменії вважають заплановані в Азербайджані великомасштабні військові навчання спробою тиску в контексті очікуваної зустрічі президента Азербайджану Ільхама Алієва з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

"Передбачається, що ці навчання організовані в контексті зустрічі Пашинян-Алієв і є спробою тиску у відповідь на заяви про те, що Вірменія не поступиться Азербайджану жодною із звільнених територій", - написав на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Міноборони Вірменії Арцруни Ованесян.

За його словами, Азербайджан не повідомив щодо проведення навчань відповідно до Віденського документу ОБСЄ.

Як повідомлялося, збройні сили Азербайджану 11-15 березня проведуть навчання із залученням різних видів, родів і спеціальних військ, об'єднань і з'єднань армії.

"У навчаннях візьмуть участь до 10 тис. особового складу військовослужбовців, до 500 одиниць танків, бронетехніки, в тому числі автомобільної та спеціальної техніки, до 300 ракетно-артилерійських установок різного калібру, реактивних систем залпового вогню і мінометів, до 20 одиниць армійської та фронтової авіації різного призначення", - йдеться в повідомленні Міноборони республіки.

В ході навчань війська будуть виконувати завдання з підготовки наступальної операції, нанесення ударів по умовному противнику на декількох напрямках, прориву його оборони і розгрому військових угруповань, а також нанесення ракетно-артилерійських ударів по військових і стратегічних об'єктах, розташованих у глибині оборони противника.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА