16:42 06.03.2019

Луценко про справу щодо постачань "Укроборонпрому": Журналістські розслідування базуються на матеріалах слідства

1 хв читати
Луценко про справу щодо постачань "Укроборонпрому": Журналістські розслідування базуються на матеріалах слідства

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в контексті розслідування справи про постачання товарів держконцерну "Укроборонпром" заявляє, що журналістські розслідування базуються на матеріалах слідства й лише дещо випереджають процесуальні дії правоохоронців.

"До 2014 року журналістські розслідування призводили лише до фіксації фактів для майбутніх проваджень після революції та еміграції фігурантів в РФ. Тепер - навпаки, гучні журналістські розслідування базуються на матеріалах слідства і лише на деякий час випереджають процесуальні дії правоохоронців", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він нагадав, що справа Генпрокуратури про протиправну діяльність ТОВ "Оптимумспецдеталь" при постачанні товарів "Укроборонпрому" вийшла на фінішну пряму. "Після отримання остаточного акта податкової перевірки керівнику фірми було оголошено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн. Після експертизи переписки Рогози (Андрій Рогоза - ІФ) можливими стануть і підозри іншим фігурантам провадження", - заявив генпрокурор.

"Принагідно нагадаю, що в цій самі справі Рогозі та двом його співучасникам - працівникам СБУ ще у 2018 було висунуто обвинувачення в шахрайстві, яке по зараз по суті розглядається в Печерському суді. Оцінка дій високопосадовців, директорів держпідприємств та пов‘язаних з ними осіб по іншим, корупційним, статтям є виключною підслідністю НАБУ, яке веде відповідну справу з 2016 року", - додав Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА