10:17 08.02.2019

Нідерланди сподіваються на швидкі переговори з РФ щодо відповідальності за аварію MH17

2 хв читати
Нідерланди сподіваються на швидкі переговори з РФ щодо відповідальності за аварію MH17

Нідерланди розраховують незабаром розпочати офіційні переговори з Росією з питання відповідальності за аварію літака рейсу МН17 на сході України в 2014 році, повідомляють західні ЗМІ.

"Ми контактуємо з Росією з питання національної відповідальності через дипломатичні канали. Ми дедалі більше впевнені в тому, що незабаром розпочнемо переговори", - заявили в міністерстві закордонних справ Нідерландів.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, у свою чергу, заявив, що дипломатичні контакти з Росією, спрямовані на ініціацію формальних переговорів, відбуваються в "позитивній атмосфері".

"Відбуваються дипломатичні контакти, спрямовані на те, щоб дізнатися, чи можливо розпочати офіційні переговори про національну відповідальність за аварію MH17", - заявив С.Блок.

У грудні ЗМІ з посиланням на лист С.Блока до парламенту повідомляли, що Нідерланди не задоволені реакцією РФ у справі про аварію авіалайнера "Малайзійських авіаліній" і вивчать можливість передачі цієї справи до міжнародного суду.

Згідно з листом С.Блока, Нідерланди та Австралія просили Росію офіційно зв'язатися з владою цих країн за дипломатичними каналами, щоб обговорити її відповідальність в інтересах правосуддя, жертв та їхніх родичів.

"Після більш ніж півроку (...) дипломатичні контакти не привели до початку переговорів із Росією про її відповідальність за загибель рейсу MH17", - йшлося в листі.

"Нідерланди та Австралія готові продовжувати переговори з Росією. Але водночас кабінет міністрів (Нідерландів - ІФ) вивчатиме подальші кроки, серед яких варіантом буде передати справу міжнародному судді або організації", - зазначає С.Блок.

"Боїнг-777" "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА