19:06 31.01.2019

Париж готується визнати Гуайдо лідером Венесуели, оскільки в Каракасі не планують проводити вибори

1 хв читати
Париж готується визнати Гуайдо лідером Венесуели, оскільки в Каракасі не планують проводити вибори

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп у четвер заявив, що Париж найближчим часом визнає лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим президентом цієї латиноамериканської країни, оскільки про вибори в країні оголошено не було, повідомляє газета "Фігаро".

За словами Е.Філіппа, через відсутність оголошення про проведення президентських виборів Франція "разом із Німеччиною, Іспанією, Великою Британією і за повної координації з європейськими партнерами визнає Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели".

З такою заявою французький прем'єр виступив на тлі швидкого завершення терміну, який низка європейських країн встановила для того, щоб у Венесуелі було оголошено вибори.

26 січня Франція, ФРН, Іспанія та Велика Британія оголосили, що визнають Х.Гуайдо тимчасовим главою держави, якщо в країні не буде оголошено вибори протягом найближчих восьми днів.

Минулого тижня Х.Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу на вулиці перед тисячами своїх прихильників. Після цього США, Канада, більшість країн Латинської Америки, а також низка інших держав офіційно визнали Х.Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА