13:28 13.01.2019

Польща має намір створити штучний острів у Калінінградській затоці площею понад 180 га

1 хв читати

У Польщі заявляють, що у Віслінській (Калінінградській) затоці буде споруджено штучний острів, повідомляє Польський культурний центр у Калінінграді з посиланням на ЗМІ країни.

Острів буде створено в територіальних водах Польщі. На його спорудження буде направлено грунт, який з'явиться під час будівництва судноплавного каналу через Віслінську (Балтійську) косу. Штучний острів повинен мати площу близько 181 га на сьогодні Польща не передбачає використання острова з метою туризму.

Раніше повідомлялося, що початок будівельних робіт на Віслінській (Балтійській) косі було заплановано на листопад 2018 року. Канал через косу буде побудовано в селищі Новий Світ, оскільки там найвужче місце піщаного півострова.

Судноплавний канал через косу повинен бути близько 1 км в довжину і 5 метрів в глибину. Він з'єднає Балтійське море з Віслінскою (Калінінградською) затокою і призначається для того, щоб у порт Ельблонг могли заходити великі судна. Вартість будівництва каналу оцінюється в 880 млн злотих.

У Польщі заявляють, що канал дасть змогу активізувати судноплавство під прапорами країн ЄС в затоці, минаючи територіальні води Росії. Польщу не влаштовує, що наразі затока практично відкрита тільки для кораблів під прапором Польщі. Пройти в затоку можна лише через російський порт Балтійськ (головна військово-морська база Балтфлоту - ІФ), що вельми проблематично через складні і тривалі процедури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА