20:57 10.01.2019

Держсекретар США назвав історичним досягненням надання автокефалії Православній церкві України

1 хв читати
Держсекретар США назвав історичним досягненням надання автокефалії Православній церкві України

Державний секретар США Майк Помпео назвав надання автокефалії незалежній Православній церкві України історичним досягненням для майбутнього Української держави, повідомляє посольство України в США.

Українське посольство в США на сторінці в соцмережі Facebook процитувало слова держсекретаря М.Помпео: "Оголошення про надання автокефалії незалежній Православній церкві України є історичним досягненням для України, яка будує своє власне майбутнє. Користуючись цією нагодою, США висловлюють свою непохитну підтримку суверенітету та незалежності України".

Згідно з повідомленням, М.Помпео наголосив, що США підтримують свободу релігій та право членів релігійних груп вільно сповідувати свою віру без зовнішнього втручання.

М.Помпео також вітав заяву предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія щодо відкритості Православної церкви України для всіх православних вірян.

"Сполучені Штати зберігають свою тверду позицію на підтримку релігійної свободи, включаючи свободу для релігійних громад керувати своїми церковними справами згідно із своїми переконаннями, без зовнішнього втручання. Ми вітаємо слова митрополита Епіфанія про те, що Православна Церква України відкрита для всіх православних вірян, і закликаємо уряд і церковних ієрархів відстоювати толерантність і повагу до свободи представників усіх конфесій сповідувати релігію за власним вибором,"- йдеться в офіційній заяві М. Помпео, оприлюдненій посольством України в США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА