09:12 13.12.2018

У Запорізькій області госпіталізували дитину з вогнепальним пораненням, отриманим від нетверезого батька

2 хв читати

До реанімації Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні потрапив 10-річний хлопчик, житель с. Верхня Терса Гуляйпільського району, з вогнепальним пораненням грудної клітки. В дитину вистрілив із пістолета "Флобер" його батько під час сварки зі співмешканкою.

Як розповів агентству заступник головного лікаря Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні Євген Копилов, дитина потрапила до реанімації медзакладу з вогнепальним пораненням правої половини грудної клітки. Серце й легені дитини не постраждали, проте куля зламала хлопчикові сьоме ребро.

За словами лікарів, через добу стан потерпілого не погіршився і наразі оцінюється як стабільний. При цьому кулю з тіла дитини було вирішено не діставати. "Лікування хлопчика відбувається згідно з протоколами та стандартами. Але зараз куля залишається у м'яких тканинах. Операція буде набагато серйозніша, ніж те, що міститься в організмі", - розповів Є.Копилов.

Як повідомила агентству начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Катерина Людвік, дитина отримала вогнепальне поранення ввечері 10 грудня. Під час розслідування з’ясувалося, що батько дитини вистрілив у неї через необережність із пістолета "Флобер" під час конфлікту зі своєю співмешканкою та перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння.

"Пістолет вилучено. Під час з’ясування обставин події правопорушник 1979 р. н. чинив опір поліцейським. Складено адміністративні протоколи за ознаками ст.173 - дрібне хуліганство, а також ст.185 - злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначила К.Людвік.

Крім того, відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Кваліфікація статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на термін 150-240 годин або виправними роботами на термін до двох років, або обмеженням волі на термін до двох років.

Триває досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА