16:00 07.12.2018

Прикордонники розпочали перевірку наявності "Зеленої карти" в автоматизованому режимі

2 хв читати
Прикордонники розпочали перевірку наявності "Зеленої карти" в автоматизованому режимі

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) в окремих автомобільних пунктах пропуску державного кордону розпочала в тестовому режимі перевірку наявності в автовласників сертифікатів "Зелена карта" в автоматизованому режимі через запит до централізованої бази даних (ЦБД) Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Як повідомляється на сайті Держприкордонслужби, таке нововведення стало можливим завдяки співпраці прикордонного відомства з МТСБУ, а саме взаємообміну даних між ЦБД МТСБУ та інформаційно-телекомунікаційною системою прикордонного контролю "ГАРТ-1".

Таким чином, відтепер прикордонники при оформленні громадян, які перетинають державний кордон на автомобілях з українською реєстрацією, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів.

Якщо в базі даних МТСБУ прикордонники не знайдуть інформації про укладення відповідного договору, то автомобіль кордон не перетне, оскільки в'їзд транспортних засобів без зазначеного поліса в країни міжнародної системи страхування "Зелена карта" заборонено чинним законодавством. Невідповідність номера авто в базі МТСБУ і зазначеного в сертифікаті також є підставою вважати поліс "Зелена карта" підробленим.

Громадяни, які навмисне пред'являють підроблені страхові документи, зобов'язані сплатити штраф до 50 тис. грн або понести покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

За підробку документів відповідно до чинного законодавства також передбачено штраф до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від 6 місяців, або обмеження волі на строк від трьох до п'яти років.

З моменту використання прикордонниками бази даних МТСБУ було виявлено близько 30 полісів з ознаками фальсифікації (підробки). Понад 50 автомобілів повернули у зв'язку з виявленням недійсних страхових сертифікатів, зафіксовано понад тисячу випадків спроби перетнути кордон без страхових документів.

Протягом січня наступного року заплановано забезпечити автоматизовану перевірку страхових сертифікатів у всіх пунктах пропуску для автомобільного сполучення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА