20:15 03.12.2018

Правоохоронці здійснили обшуки у двох єпархіях УПЦ (МП) у Житомирській області та в київському видавництві

2 хв читати
Правоохоронці здійснили обшуки у двох єпархіях УПЦ (МП) у Житомирській області та в київському видавництві

Правоохоронці в рамках кримінального провадження щодо порушення рівноправності релігійних прав здійснили обшуки у двох єпархіях Української православної церкви (Московського патріархату) у Житомирській області, а також у київському видавництві, що виготовляло друковану продукцію на замовлення УПЦ (МП).

"У рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України та згідно з постановами суду правоохоронці здійснили вісім обшуків у релігійних установах, місцях проживання окремих представників цих єпархій і в київському видавництві, яке виготовляло друковану продукцію на замовлення УПЦ (МП)", - повідомив прес-центр Служби безпеки України в понеділок увечері.

У спецслужбі зазначили, що санкціоновані слідчі дії здійснювали співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області на виконання доручення Слідчого управління ГУ Нацполіції Житомирської області в Житомирській та Овруцькій єпархіях УПЦ (МП).

Як повідомлялося, в понеділок в низці об'єктів Української православної церкви (Московського патріархату) на території Житомирської області здійснювалися обшуки.

"Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України в Житомирі, Коростені, Овручі та столиці", - йдеться в повідомленні, розміщеному в понеділок удень на сайті обласного главку поліції.

У свою чергу настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору (м. Овруч, Житомирська обл.) протоієрей Анатолій Каплюк розповів про обшук у цьому храмі. "Прийшли вранці, показали якусь незрозумілу постанову суду, забрали ключі, храм зачинили й цілий день шукали друковану продукцію... Обшук проводили всюди, зокрема у вівтарі, були в підвалі, в нижньому, верхньому храмах, котельні тощо - перевірили всі. Цілий день шукали й нічого не знайшли", - цитує настоятеля храму інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Раніше джерело розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що у священнослужителів УПЦ (МП) у Житомирській області відбуваються обшуки в рамках того самого фактового кримінального провадження, за яким проводилися слідчі дії в митрополита Павла. За інформацією джерела, обшуки тривають не лише в Житомирській області.

30 листопада 2018 року співробітники Служби безпеки України провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Павла в рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі (ст.161 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА