16:39 29.11.2018

Гройсман і Штайнмаєр обговорили перспективу посилення санкцій проти РФ на тлі подій в Азовському морі

1 хв читати
Гройсман і Штайнмаєр обговорили перспективу посилення санкцій проти РФ на тлі подій в Азовському морі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на зустрічі в четвер обговорили політику санкцій щодо РФ і ситуацію з проектом "Північний потік-2".

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, В.Гройсман і Ф.-В.Штайнмаєр відзначили, що списки санкцій політика проти країни-агресора мають посилюватися, а ситуації, подібні зухвалим атакам в Азовському морі, мають отримувати чітку і жорстку міжнародну реакцію.

Український прем'єр сказав: "Німеччина є важливим другом України. Ми високо цінуємо допомогу Німеччини у відновленні суверенітету і територіальної цілісності України в умовах збройного протистояння з Росією".

Сторони розглянули також питання побудови газопроводу "Північний потік-2", який є радше гібридною зброєю проти ЄС, ніж інструментом енергозабезпечення споживачів.

В.Гройсман наголосив, що вірити в гарантії Москви не можна, оскільки Росія неодноразово демонструвала схильність до шантажу і використання енергетичних інструментів впливу на догоду своїм політичним амбіціям. Тому, на переконання прем'єра, транзитний шлях виключно через Україну залишається єдиним альтернативним варіантом забезпечення енергетичної незалежності європейських країн.

"Українська транзитна інфраструктура значно надійніше і дешевше, ніж російські обхідні газопроводи", - констатував він.

Крім того, сторони обговорили співпрацю в економічній сфері і план уряду в контексті реформування економіки і формування антикорупційної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА