15:14 27.11.2018

Суд Сімферополя обере запобіжний захід половині полонених українських моряків

1 хв читати

Київський районний суд окупованого Росією Сімферополя у вівторок обере запобіжний захід для 12 із 24 моряків із кораблів ВМС України, захоплених у полон російськими силовиками в неділю ввечері в районі Керченської протоки.

За словами представника інстанції, засідання проводитимуться одночасно в трьох залах. До суду у вівторок доставлять 12 моряків.

Серед адвокатів українських моряків є захисники, які раніше представляли інтереси кримськотатарських активістів. Джеміль Темішев та Айдер Азаматов прибули до суду після 13:00 (за Києвом), повідомивши журналістам, що їх найняли родичі затриманих.

Так званий кримський омбудсмен Людмила Лубіна повідомляла, що ще дев'ятьох українських моряків привезуть до суду найімовірніше в середу. Три поранені моряки перебувають у лікарні.

Л.Лубіна сказала, що якщо суд ухвалить рішення про арешт моряків, то їх триматимуть у СІЗО Сімферополя.

25 листопада російські прикордонники із застосуванням зброї захопили рейдовий буксир "Яни Капу" і два малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. При цьому під час обстрілу суден росіяни поранили шістьох українських моряків. Після захоплення вони конвоювали судна до окупованої Керчі. ФСБ порушила справу за частиною 3 статті 322 Кримінального кодексу Росії (незаконний перетин державного кордону).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА