07:32 01.11.2018

КМДА: Проблему будинків на Харківському шосе можна вирішити тільки шляхом виконання технічних умов, а не блокуванням автомагістралей

2 хв читати
КМДА: Проблему будинків на Харківському шосе можна вирішити тільки шляхом виконання технічних умов, а не блокуванням автомагістралей

Координацію врегулювання проблеми з електропостачанням багатоповерхових будинків на Харківському шосе в Києві здійснюватиме Київська міська державна адміністрація.

"Місто буде забезпечувати і надалі координацію процесів заради врегулювання проблем енергопостачання, виконання технічних умов у будинках на Харківському шосе, 19 і 19-А, дотримання графіка погашення заборгованості за спожиту електроенергію", - йдеться в повідомленні мерії, оприлюдненому в середу ввечері.

Також зазначається, що жителі зазначених будинків мають обрати метод конструктивного діалогу і партнерства, а не радикальних дій. "Для вирішення проблеми цих будинків є всі передумови та сприяння з боку міста", - відзначили в КМДА.

У мерії нагадали, що 4 жовтня 2018 на технічній нараді було прийнято рішення про продовження тимчасової угоди № 62349 від 2 квітня 2013 до 1 грудня 2018 року.

Також 23 жовтня 2018 проведено чергову нараду з представниками Київської міської державної адміністрації та всіма керівниками ОСББ ЖК "Мега-Сіті".

Як повідомлялося, 31 жовтня ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" відновило енергопостачання житлових будинків по вул. Харківське шосе 19 і 19-А (ЖК "Мега-Сіті") в Києві після досягнення домовленостей з обслуговуючим їх ТОВ "Дом-Сервіс 19" щодо графіка погашення заборгованості в розмірі 3 млн грн.

Прес-служба компанії повідомила, що "Будинок-Сервіс 19" має сплатити загальну суму боргу, яку було вирішено розбити на пропорційні платежі, до 1 липня 2019 року.

"Перший транш в сумі близько 250 тис. грн. від ТОВ "Дом-Сервіс 19" надійшов уже сьогодні. Решту коштів - близько 2,7 млн грн - виплатять протягом встановленого терміну. Тому, згідно домовленостей, енергетики відновили електропостачання будинків 19 і 19А на Харківському шосе", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, "ДТЕК Київські електромережі" з 30 жовтня припинили електропостачання двох житлових будинків за адресами вул. Харківське шосе, 19 і 19-А через борги, накопичені з жовтня 2016 року обслуговуючою організацією "Дім-Сервіс 19". Після цього, 31 жовтня мешканці житлового комплексу "Мега-Сіті" перекрили рух транспорту на Харківському шосе. Перед цим Київська міськдержадміністрація повідомляла про те, що після перекриття протестувальниками Харківського шосе тимчасово заблоковано рух автобусів маршрутів №№ 42, 51, 45, 63, 115.

Перекриття шосе через відключення електроенергії вже відбувалося в серпні 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріли є нові знеструмлення у трьох регіонах, на енергооб'єкті в Полтавській області загинув працівник підрядної організації

Польща заборонила в'їзд і виїзд українським фурам без дозволів на міжнародні перевезення

Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися на початку або в середині осені-2024

СБУ повідомляє про затримання провокаторів, які готували заворушення в Києві після Дня Конституції

Окупанти обстріляли Українськ на Донеччині, загинули два мирні жителі, пошкоджено 10 багатоповерхівок - ОВА

У Херсонській області внаслідок ворожої атаки пошкоджено фельдшерсько-акушерський пункт і приватний будинок - ОВА

Окупанти за добу обстріляли 18 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях

У понеділок у західних областях грози та град, місцями значні дощі

РФ обстріляла п'ять прикордонних громад Сумської області

Пошкоджено пожежну частину в результаті ракетного удару в Київській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА