13:21 30.10.2018

Поліція відкрила справу за фактом нападу на активіста "Національних дружин" у Павлограді

2 хв читати
Поліція відкрила справу за фактом нападу на активіста "Національних дружин" у Павлограді

Поліція м. Павлограда Дніпропетровської області розслідує факт нападу на члена громадської організації "Національні дружини", яке відбулося в понеділок не далеко від будинку активіста.

Як повідомила агентству прес-секретар Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Анна Старчевська, кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

За словами А.Старчевської, невідомий напав на активіста ззаду, застосував сльозогінний газ і завдав кілька ударів по голові. Чоловіка будо госпіталізовано до реанімації однієї з лікарень Павлограда у важкому стані. "Поліція здійснює всі необхідні слідчі дії", - розповіла А.Старчевська.

У "Національних дружинах" вважають, що причиною нападу на активіста є його громадська робота, зокрема активна боротьба з рекламою наркотиків у Павлограді.

Раніше партія "Національний корпус" повідомила у Facebook про напад уранці в понеділок, 29 жовтня, на представника Нацдружин Юрія Малімонова в Павлограді Дніпропетровської області. У партії вважають, що причиною нападу стала його громадянська позиція, "а саме боротьба з наркорекламою в місті".

"На нашого побратима напали підло, зі спини. Залили балоном очі, завдали черепно-мозкової травми та зламали щелепу... Наразі він перебуває в реанімації в критичному стані", - розповіли в "Нацкоропусі".

У поліції підтвердили інформацію про напад і повідомили про відкриття кримінального провадження за ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Депутат Павлоградської міської ради Сергій Тищенко написав у Facebook, що Ю.Малімонову проломили кастетом голову. "Наркорекламу саме в цей час він не зафарбовував, йшов із дому до лікарні. Нападник підбіг, залив очі балончиком, і почав бити кастетом виключно по голові. Юра впав, телефон і гаманець випали, але зловмисник їх не взяв, і швидко втік", - розповів депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА