10:22 24.10.2018

Серед постраждалих під час обвалення ескалатора в метро Риму четверо громадян України

2 хв читати

У результаті обвалення ескалатора з людьми на одній зі станцій римського метрополітену, що сталося напередодні ввечері, внаслідок якого постраждали кілька десятків людей, в основному громадяни РФ - вболівальники російського футбольного клуба ЦСКА, є громадяни України, повідомляють в українському МЗС.

"Постраждалих у метро в Римі громадян України госпіталізовано до однієї з місцевих клінік. Отримані травми не становлять загрози життю постраждалих українців. Консул підтримує контакт із постраждалими та медперсоналом клініки", - йдеться в оприлюдненому в середу вранці в твіттер-акаунті Консульської служби МЗС повідомленні.

При цьому в інформації не йдеться про кількість постраждалих громадян України.

Водночас інтернет-видання "Українська правда", посилаючись на слова директора Департаменту консульської служби МЗС України Сергія Погорельцева повідомляє про чотирьох постраждалих українців.

"Усі вони госпіталізовані до однієї з місцевих клінік. Їхні травми не становлять загрози життю. Це травми ніг, побиті ноги, докладніше не скажу. За попередньою інформацією, вони вже мають бути виписані з лікарні", - наводить видання слова дипломата.

За попередніми даними, всі четверо вже 24 жовтні готові повернутися до Києва.

Неполадки ескалатора відбулися на станції метро "Репуббліка" в години найбільшого завантаженості метро - близько 19:00 за місцевим часом (20:00 за Києвом).

За словами очевидців, йдеться про обвалення ескалатора, яке сталося з вини російських уболівальників. Унаслідок події постраждали кілька десятків людей, що перебували на ескалаторі, переважно громадяни РФ, які прибули на футбольний матч за участю російського ФК ЦСКА.

Фахівці, що прокоментували італійським ЗМІ цю подію, також схиляються до версії, згідно з якою саме дії вболівальників, деякі з яких були в стані алкогольного сп'яніння, призвели до обвалення ескалатора. У компанії, яка експлуатує римське метро, запевнили, що перевірка та ремонт усіх ескалаторів здійснюються щомісяця.

"Більше ніж половина ступенів ескалатора не понесли збитків. Зате останні сходинки, менше десяти, повністю вийшли з ладу", - розповів журналістам один із пожежників, що працювали на місці події. "Всюди лежать пляшки з-під пива та уламки скла", - додав він.

Очевидці розповіли, що переважно постраждалі дістали травми ніг. У більшості випадків рани безпечні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА