10:34 23.10.2018

Машиніст поїзда, що зазнав аварії на Тайвані, відключив систему захисту від перевищення швидкості

2 хв читати
Машиніст поїзда, що зазнав аварії на Тайвані, відключив систему захисту від перевищення швидкості

Машиніст поїзда, що зазнав аварії на Тайвані, відключив автоматичну систему безпеки руху, яка захищала його від перевищення швидкості, повідомляє у вівторок газета "Тайвань таймс" із посиланням на заяву адміністрації залізниць Тайваню.

Видання зазначає, що саме ця дія машиніста могла стати причиною трагедії, що забрала життя щонайменше 18 людей. Він також визнав, що не знав, з якою швидкістю рухається поїзд після відключення системи. Машиніста випустили на волю під заставу в $16 тис.

Аварія сталася 21 жовтня, всі вісім вагонів поїзда зійшли з рейок, при цьому п'ять із них перекинулися. У поїзді до Тайдуна їхали 366 пасажирів, із них 190 дістали травм.

За словами неназваного чиновника, який курирує розслідування інциденту, в мить, коли сталася аварія, поїзд їхав зі швидкістю понад 80 км/год або навіть більше ніж 100 км/год, тоді як максимально допустима швидкість для ділянки, де сталася аварія, з радіусом повороту 300 метрів становить 75 км/год.

Він зазначив, що якби механізм не було вимкнено вручну, аварії не сталося б, оскільки швидкість не перевищила б 75 км/год, і потяг зміг би увійти в поворот.

Голова адміністрації залізниць Тайваню Лу Чіе Шень заявив, що бере на себе повну відповідальність за цей інцидент і подав прохання про відставку міністру транспорту і комунікацій У Хун Мо. Проте міністр визнав за необхідне, щоб Лу Чіе Шень насамперед зайнявся відновленням залізничного руху після аварії та допомогою постраждалим пасажирам, потім його прохання буде розглянуто.

За даними агентства Ассошіейтед прес, поїзд, що зазнав аварії, вважався одним із найновіших на Тайвані: його було введено в експлуатацію в 2013 році, розвивав швидкість до 150 км/год. Востаннє потяг проходив технічну перевірку в 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА