16:01 18.10.2018

Мінсоцполітики виступає за введення виборчих перевірок одержувачів соцдопомоги

2 хв читати
Мінсоцполітики виступає за введення виборчих перевірок одержувачів соцдопомоги

Міністерство соціальної політики України вбачає необхідність введення виборчих перевірок отримувачів соціальної допомоги, що ґрунтуватимуться на ризикоорієнтованих підходах, повідомив директор директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Ми маємо аналіз громадської думки та можемо абсолютно чітко сказати, що фактично 67% населення говорить про те, що потрібно контролювати використання коштів держбюджету на соціальну підтримку. Близько 5-6% населення говорить, що цього не потрібно робити", - сказав В. Музиченко під час брифінгу в четвер у Києві.

Також він зазначив, що через відсутність дієвого механізму контролю за наданням соцдопомоги, 7-10% коштів може використовуватися неефективно.

У зв'язку з цим Мінсоцполітики розглядає можливість введення виборчих перевірок, оскільки перевіряти всіх одержувачів допомоги просто неможливо.

"Ми бачимо необхідність введення виборчих перевірок, що ґрунтуватимуться на ризикоорієнтованих підходах", - заявив директор директорату.

За його словами, така перевірка передбачатиме оцінку ризику одержувача соцдопомоги на етапі звернення, на основі чого в подальшому формуватимуться "сірі" та "білі" списки.

В.Музиченко додав, що ця система надасть можливість більш ефективно підійти до процедури перевірок тих, хто потенційно може надавати недостовірну інформацію, а також перевіряти менш ретельно або взагалі не перевіряти одержувачів з "білого" списку.

Кром того, В.Музиченко повідомив, що міністерство за підтримки Світового банку ввело "гарячу лінію" з питань порушень при наданні субсидій, соціальної допомоги та соцпослуг.

Ця лінія почала працювати з початку жовтня за безкоштовним телефоном 0 800 50 2757. Лінія працюватиме з 9:00 до 18:00 в робочі дні без обідньої перерви.

З цієї "гарячої лінії" можна повідомити про факти порушень, корупції і незаконного надання соцдопомоги з боку посадових осіб, відповідальних за її призначення, а також про випадки незаконного отримання такої підтримки з боку громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА