20:13 11.10.2018

На території арсеналу поблизу Ічні спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності

2 хв читати
На території арсеналу поблизу Ічні спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності

На технічній території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області станом на 19:00 четверга триває ліквідація осередків тління, спостерігаються поодинокі вибухи слабкої інтенсивності, повідомляє начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

"На території арсеналу працюють пожежні танки, інженерні машини розгородження, пожежні машини. Два пожежні літаки авіації ДСНС України протягом дня здійснили 25 скидів", - написав О.Чернобай на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, керівництв Міноборони України та ЗСУ здійснило обліт на вертольоті над технічною територією арсеналу. Для координації сил і засобів залучено аеророзвідку ЗСУ.

О.Чернобай також повідомив, що 15 груп розмінування надалі здійснюють поверхневе очищення адміністративної території.

"У населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою виявлення та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, також патрулі військової служби правопорядку ЗСУ організовують допомогу місцевому населенню, а також здійснюють заходи щодо підтримання правопорядку", - повідомив він.

Як повідомлялося, інформація про пожежу і вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на надзвичайну ситуацію евакуювали населення із 38 населених пунктів. За даними Чернігівської обладміністрації, кількість жителів, що підлягають евакуації, становить 18,8 тис. людей, у ДСНС повідомили про фактичну евакуацію понад 12,3 тис. людей. Крім того, в обладміністрації повідомили, що 63 людини звернулися по меддопомогу з огляду на погане самопочуття через задимленість.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

У ніч на четвер у Міноборони заявили про ліквідацію пожежі на технічній території арсеналу в повному обсязі. Також було зазначено, що підрозділи ЗСУ спільно з ДСНС здійснюють дії з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від мінно-вибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

Вранці 11 жовтня начальник управління комунікацій та преси Міноборони України О.Чернобай повідомив, що понад 70% адміністративної території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області станом на 10:30 уже розміновано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА