11:29 09.10.2018

Очікування в чергах на українсько-польському кордоні сягають трьох діб

2 хв читати
Очікування в чергах на українсько-польському кордоні сягають трьох діб

 Очікування в чергах на пунктах пропуску для автотранспорту на українсько-польському кордоні сягають трьох діб, повідомив в. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Олександр Власов.

"Зранку вже провів відверту телефонну розмову з керівником митного відомства - заступником Державного секретаря Міністерства фінансів - заступником керівника Національної адміністрації доходів Республіки Польща Петром Вальчаком. Наразі, за нашими оцінками, очікування в чергах складають до трьох діб", - написав він у соцмережі Facebook у вівторок.

Він нагадав, що між контрольними органами України та Польщі діє меморандум про виникнення надзвичайних ситуацій, в якому прописані норми пропуску вантажних транспортних засобів щодо кожного пункту, проте останній рік документ виконується не в повному обсязі.

"Домовилися, що керівники митниць з обох сторін - з нашого боку мова йде про Львівську та Волинську митниці ДФС - повинні налагодити взаємодію у рамках угоди, щоб мінімізувати проблеми бізнесу при проходженні контролю", - додав О.Власов.

О.Власов і П.Вальчак мають намір провести особисту зустріч найближчим часом в одному з пунктів пропуску і, зокрема, обговорити розширення кількості пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Як повідомлялося, на початку жовтня ДФС повідомила про різке зниження пропускної спроможності пунктів на кордоні з Польщею. Головною причиною виникнення черг ДФС називала невиконання умов угоди між контрольними органами України та Польщі про попереднє сповіщення про виникнення надзвичайних ситуацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА