07:40 01.10.2018

У Страсбурзі відкриється чергова пленарна сесія Європарламенту

2 хв читати
У Страсбурзі відкриється чергова пленарна сесія Європарламенту

Пленарна сесія Європейського парламенту, яка відбудеться 1-4 жовтня, відкриється в понеділок у Страсбурзі.

Серед найважливіших питань порядку представник прес-служби ЄП Ніл Корлет, знайомлячи журналістів з програмою сесії, виділив дебати щодо правової держави в Румунії в зв'язку з останніми реформами в сфері правосуддя в цій країні.

"Мова про юридичні реформи і їхній вплив на поділ влади. Ви знаєте, що протягом літа в Румунії відбувались маніфестації протесту. Ми уважно відстежуємо ситуацію на місцях", - сказав європейський чиновник.

Він зазначив, що дискусія розпочнеться в середу за участю румунського прем'єр-міністра Віорики Денчіле. Голосування з відповідної резолюції заплановано на листопад.

У той же день депутати Європарламенту обговорять майбутнє Європейського союзу з прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом. Він буде десятим з керівників країн ЄС, які брали участь у подібних дебатах. Такі дискусії відбуваються без прийняття резолюцій.

У вівторок відкриються дебати з пріоритетів саміту ЄС 18 жовтня в Брюсселі. Як очікується, основну увагу буде приділено Brexit, міграції та внутрішньої безпеки ЄС.

До числа головних питань цієї сесії в Європарламенті також відносять законодавство щодо скорочення виділення CO2 новими автомобілями і збільшення на ринку числа автомашин з нульовою або низькою емісією CO2. Обговорення відбудеться у вівторок, а на середу призначено прийняття резолюції.

Ще одне питання, якому в Європарламенті приділяють підвищену увагу, - це оновлення правил, які стосуються аудіовізуальних ЗМІ. Йдеться про додатковий захист дітей від небажаного контенту (спонукання до насильства, ненависті, тероризму), про більш суворі вимоги до реклами в програмах для дітей та про забезпечення в каталогах онлайн-платформ 30% європейських програм. Голосування з цього питання відбудеться у вівторок.

На середу заплановане обговорення, а на четвер - голосування з питання про боротьбу проти організованої злочинності за допомогою прискореної процедури заморожування і конфіскації активів кримінального походження.

У міжнародному розділі порядку числяться виступ перед депутатами президента Чорногорії Міло Джукановича, голосування за анулювання 70 млн євро допомоги щодо вступу в ЄС Туреччини через недотримання вимог щодо поліпшення стану правової держави, обговорення рішення адміністрації США щодо припинення американського фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт, прийняття резолюції стосовно ролі ЄС у врегулюванні конфлікту в Ємені.

Європейський парламент розгляне на пленарній сесії ще низку питань економічного, соціального і юридичного характеру.

У четвер відбудуться дебати і будуть прийняті резолюції про становище демократії і прав людини в світі. Цього разу мова піде про погіршення стану свободи ЗМІ в Білорусі, зокрема, щодо положення новинного інтернет-порталу "Хартія'97", про ситуацію правозахисника з ОАЕ Ахмеда Мансура і про масові арешти в Синьцзян-Уйгурському автономному районі уйгурів і казахів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА