17:20 19.09.2018

Суд заарештував майно Омеляна

2 хв читати
Суд заарештував майно Омеляна

Солом'янський районний суд м. Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні, повідомила інтернет-виданню "Українська правда" прес-секретар суду Яна Квітченко.

За інформацією видання, до суду надійшло два клопотання щодо арешту майна міністра, одне з яких було задоволено повністю, а друге - частково.

Водночас Я.Квітченко не повідомила деталей клопотань, оскільки, за її словами, не була присутня на засіданні.

Глава Міністерства інфраструктури В.Омелян в коментарі інтернет-виданню "Українська правда" повідомив, що також іще не знає подробиць арешту свого майна, оскільки дізнався про це з новин.

Пізніше прес-секретар міністра інфраструктури України Марина Томко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала, що, згідно з непідтвердженою інформацією, закритим рішенням суду заарештовано майно В.Омеляна: квартиру (60 кв. м) і машину брата міністра.

"У власності В.Омеляна залишилися не заарештованими краватки, шкарпетки і кількасот книжок", - додала вона.

Раніше в четвер, 13 вересня, прес-служба НАБУ поінформувала, що міністру інфраструктури В.Омеляну повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу України.

У свою чергу сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні зі здійснюваними ним реформами, початком у країні виборів і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде кілька років.

Увечері того самого дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу й не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Також він заявив про начебто співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу. Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив В.Омеляна на поруки, поручителем став міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов. Згідно з рішенням суду, міністр також повинен прибувати до НАБУ на першу вимогу, повідомляти про факти зміни місця проживання і роботи, припинити спілкування зі свідками та здати закордонний паспорт. Рішення набуло чинності після його оголошення в залі суду.

16 вересня стало відомо, що НАБУ дозволило підозрюваному В.Омеляну виїжджати в закордонні відрядження. Зокрема, міністр відвідав Німеччину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок -

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА