14:34 18.09.2018

У двох вишах Запоріжжя відбулися обшуки в рамках справи щодо продажу дипломів іноземцям

2 хв читати
У двох вишах Запоріжжя відбулися обшуки в рамках справи щодо продажу дипломів іноземцям

Співробітники Служби безпеки України здійснили обшуки в Запорізькій інженерній академії (ЗДІА) та Запорізькому медичному університеті на основі інформації про їхню співпрацю з місцевою фірмою-посередником з організації незаконного бізнесу з продажу іноземцям фіктивних дипломів про вищу освіту, а також створення каналу міграції фіктивних іноземних студентів до країн Європи.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" джерела в правоохоронних органах Запоріжжя, за даними слідства, за документ про вищу освіту для іноземця, який ніколи не відвідував занять у вишах, ділки отримували $10 тис.

Відомо, що в двох запорізьких вишах було проведено обшук та вилучено документи навчального процесу, зокрема залікові відомості. Під час обшуку в комерційній фірмі, яка постачала вишам клієнтів із-за кордону, вилучено документи, що підтверджують таку незаконну діяльність, і грошові кошти в розмірі понад $110 тис. і близько EUR70 тис.

Джерела в правоохоронних органах зазначають, що фіктивному студенту-іноземцю також давали можливість легалізуватися в Запоріжжі та в'їжджати до країн ЄС, після чого залишатися там як нелегальний мігрант.

Слідство має також інформацією про те, що встановлені громадяни країн, що розвиваються, які, згідно з документами запорізького вищого навчального закладу, перебували там на заняттях, хоча, за даними Держприкордонслужби, в цей період вони не перетинали кордон України.

Джерела зазначили, що йдеться про сотні фіктивних студентів-іноземців.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою), санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі. Ведеться слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА