19:29 13.09.2018

Мей: заяви з Москви у справі Скрипалів - це виклик здоровому глузду

2 хв читати
Мей: заяви з Москви у справі Скрипалів - це виклик здоровому глузду

Глава британського уряду Тереза Мей в четвер піддала критиці висловлювання у справі Скрипалів, що прозвучали з Росії.

За даними агентства, вона заявила, що "у даній справі Росія відреагувала образливо".

Крім того, агентство відзначає, що Т.Мей обвинуватила російську сторону в брехні, сказавши, що "це - виклик здоровому глузду".

Як зазначають західні ЗМІ, Т.Мей заявила також про передбачуваність подібної реакції з боку Москви.

"На жаль, це те, чого ми змушені були чекати ... поліція зібрала дуже ясні докази проти цих двох осіб (передбачуваних отруйників Скрипалів - ІФ). Їх розшукують, і ми зробимо всі кроки, щоб гарантувати: їх затримають і притягнуть до відповідальності в Сполученому Королівстві, якщо вони коли-небудь зроблять крок за межі Росії", - сказала прем'єр.

"Брехня і відверті вигадки в інтерв'ю (підозрюваних - ІФ) спонсорованих російською державою телеканалів - це образа здорового глузду. Ще важливіше те, що це глибоко образливо для жертв і близьких тих (хто постраждав - ІФ) від цієї жахливої атаки", - додала вона .

Раніше в четвер двоє підозрюваних у справі про отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії - Олександр Петров і Руслан Боширов - в інтерв'ю телеканалу Russia Today (RT) назвали маячнею припущення про наявність у них отруйної речовини нервовопаралітичної дії під назвою «Новічок» під час поїздки до Великої Британії.

При цьому вони повідомили, що побували в Солсбері як туристи, і не є агентами ГРУ. За їх словами, в Англію вони приїхали 2 березня, а наступного дня прибули до Солсбері. Покинули Велику Британію чоловіки 4 березня. Вони відзначили, що Солсбері є туристичним містом з відомим у всій Європі собором.

Обидва також заявили, що розраховують на вибачення Лондона за обвинувачення в отруєнні Скрипалів, і сказали, що їм "страшно, налякані, побоюються, не знають, що буде завтра".

5 вересня британська поліція заявила, що слідство готове висунути обвинувачення двом росіянам у справі про отруєння Скрипалів у Солсбері. Згідно з опублікованими на сайті Скотланд-Ярду фотографій підозрюваних, їхні імена - Олександр Петров і Руслан Боширов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА