19:05 10.09.2018

Глави МВС України та Грузії обговорили взаємодію поліції в боротьбі зі "злодіями в законі" та наркозлочинністю

2 хв читати
Глави МВС України та Грузії обговорили взаємодію поліції в боротьбі зі "злодіями в законі" та наркозлочинністю

Міністерство внутрішніх справ України ініціює створення міждержавної робочої групи з представників Грузії, Туреччини та Азербайджану для оперативного обміну інформацією та боротьби з організованою злочинністю, наркозлочинністю та "злодіями в законі".

"Нас цікавить взаємодія кримінального блоку поліції. Головна проблема - ідентифікація осіб та оперативний обмін інформацією. У нас виникали ситуації, коли досить довго ми не могли отримати інформацію про затриманих громадян Грузії. Ми розуміли, що це кримінальний авторитет, але не мали підтвердження від грузинської сторони. Інша проблема - це питання взаємодії відомств щодо "злодіїв у законі", - наводить слова А.Авакова прес-служба МВС у понеділок.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що МВС ініціює створення міждержавної робочої групи для боротьби з організованою злочинністю та "злодіями в законі".

"Нас турбує організована злочинність і "злодії в законі", які, в основному, вихідці з Грузії. Ми пропонуємо створити спільну робочу групу з офіцерів кримінальної поліції для спільної роботи, оперативного обміну інформацією, щоб ми могли швидко реагувати на загрози. Контактну групу буде створено між чотирма країнами: Україна, Туреччина, Азербайджан, Грузія", - зазначив В.Аброськін.

Сторони також обговорили питання протидії наркозлочинності.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгі Гахар зазначив, що грузинська сторона готова до плідної співпраці в усіх напрямах. Він також відзначив значні успіхи Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

"У вас один із найкращих департаментів боротьби з кіберзлочинністю в Європі. Ми хотіли б запросити одного з офіцерів до нас, щоб перейняти ваш досвід", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА