19:44 08.09.2018

Греція відмовила у візі керуючому справами Московської патріархії

1 хв читати
Греція відмовила у візі керуючому справами Московської патріархії

Керуючому справами Московської патріархії, митрополиту Санкт-Петербурзькому і Ладозькому Варсонофію відмовлено в грецькій візі.

"Уже багато років владика здійснює восени паломництво на Афон, проте цього разу грецьку візу отримати не вдалося", - повідомили "Інтерфаксу" в суботу в Управлінні справами патріархії.

При цьому співрозмовник агентства уточнив, що "мова йде саме про громадянську візу, а не про відмову у відвідуванні Афона, на яке дозвіл дає церковна влада".

На початку серпня МЗС Росії направив в посольство Греції ноту з проханням дати роз'яснення з приводу труднощів з видачею віз священикам.

Декількома днями раніше колишній керівник прес-служби патріарха Кирила, настоятель храму Святої Тетяни при МДУ протоієрей Володимир Вигилянський повідомив в фейсбуці, що вперше за 25 років зіткнувся з небажанням уряду Греції надавати довгострокові візи клірикам з Росії. За словами отця Володимира, багато російських священиків в коментарях до його посту зізналися, що з ними за останні півроку трапилася така ж історія - давали візу на тиждень, на два, максимум - на місяць.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА