21:50 04.09.2018

Зеркаль закликала депутатів Бундестагу вимагати від РФ виконання міжнародних судових рішень і резолюцій ООН в Азовському морі

2 хв читати
Зеркаль закликала депутатів Бундестагу вимагати від РФ виконання міжнародних судових рішень і резолюцій ООН в Азовському морі

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль та віце-президент Бундестагу Німеччини Вольфганг Кубікі (Wolfgang Kubicki) обговорили звільнення українських політв'язнів в РФ і провокації Москви проти України в Азовському морі.

Як повідомляє у вівторок прес-служба МЗС України, В.Кубікі (Вільна демократична партія Німеччини) знаходиться в Україні з робочим візитом на чолі парламентської делегації Бундестагу, до складу якої також увійшли голова комітету з прав людини та гуманітарної допомоги Гюде Єнсен (Вільна демократична партія ) і член комітету з питань економіки та енергетики Йоганн Заатгоф (Соціал-демократична партія Німеччини).

Німецькі політики висловлювали стурбованість незаконним утриманням Росією українських громадян і підкреслювали, що постійно піднімають це питання в діалозі з Москвою.

"У Берліні готові продовжувати активні зусилля для звільнення Олега Сенцова", - цитує слова В.Кубікі прес-служба МЗС України.

Німецькі депутати також заявили, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і підкреслили, що спроба анексії Криму і окупація окремих територій Донецької і Луганської областей є очевидним порушенням міжнародного права.

За словами В.Кубікі, Німеччина продовжує залишатися на позиції, що врегулювання конфлікту на Донбасі можливе в рамках мінських домовленостей.

Він запевнив про підтримку Німеччиною України на євроінтеграційному шляху: "Ми готові підтримувати реформи в Україні заради того, щоб Ваша країна йшла до Євросоюзу".

Зі свого боку О.Зеркаль детально ознайомила німецьких депутатів з ситуацією з безпеки на Донбасі і окремо привернула увагу до провокацій Росії з використанням військових кораблів проти України в Азовському морі. Під час обговорення ситуації з систематичним порушенням Росією прав людини в тимчасово окупованому Криму О.Зеркаль закликала німецьку сторону вимагати від Росії неухильного виконання міжнародних судових рішень і резолюцій ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА