19:39 28.08.2018

Цивільний вертолітний контракт з Airbus вигідний Україні, і ставити його під сумнів не в компетенції Чалого

2 хв читати
Цивільний вертолітний контракт з Airbus вигідний Україні, і ставити його під сумнів не в компетенції Чалого

Підписаний українським і французьким урядами контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters для української системи державіабезпеки і захисту вигідний Україні, і Міністерство внутрішніх справ продовжує роботу з французькою стороною, заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, коментуючи слова посла України в США Валерія Чалого, який поставив під сумнів необхідність співпраці в цій сфері з Францією.

"МВС України здивоване коментарем посла України в США В.Чалого щодо міжурядового цивільного контракту про створення системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС у співпраці з французькою компанією Airbus Helicopters. Кредитна угода про закупівлю вертольотів передусім для санітарних, рятувальних, спостережних цивільних місій МВС є взаємовигідною. Вона схвалена президентом України, урядами України та Франції і ратифікована парламентом нашої держави", - наводить слова С.Гончарова прес-служба МВС України у вівторок.

Заступник міністра нагадав, що, окрім безпосередньої закупівлі Україною 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters, за умовами контракту французька сторона готуватиме технічний персонал, навчатиме пілотів і створить новий сервісний центр для обслуговування авіапарку.

"Ніщо не заважає українським дипломатам активізувати співпрацю саме у військовій сфері із нашими стратегічними партнерами, особливо таким надійним союзником, як США. Але ставити під сумнів вже укладені двосторонні угоди з іншими країнами не є продуктивною позицією дипломата, а надто - коли це не є сферою його компетенції та відповідальності", - додав С.Гончаров.

Як повідомлялося, 27 серпня посол України в США В.Чалий висловив думку, що під час закупівлі озброєнь для потреб українських Збройних сил в іноземних держав необхідно розставляти пріоритети і ухвалювати рішення на користь тих країн, які надають більше допомоги Україні.

"Не хочу, щоб це сприймали як те, що я займаюся лише США... Але коли держава ставить метою переозброєння і має обмежені кошти, то треба розставляти пріоритети. Ті, країни які надають нам максимум, повинні мати пріоритет. А в Генштабі (ЗСУ - ІФ) підтвердили, що 98% допомоги, яка надходить нам, надають саме США", - сказав посол під час прес-клубу XIII наради керівників закордонних дипломатичних установ України в Києві.

В.Чалий додав, що вже порушував це питання перед керівництвом Генерального штабу. Він також висловив здивування тим фактом, що Україна закупила 55 вертольотів Airbus Helicopters у Франції. "Такі обсяги коштів, які ми витрачаємо на вертольоти, я пропоную витратити на США", - сказав дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА