07:47 18.08.2018

До кінця року в Києві відкриється 3 школи і 8 дитячих садків

2 хв читати
До кінця року в Києві відкриється 3 школи і 8 дитячих садків

До кінця 2018 у столиці планується відкрити після будівництва або реконструкції 3 школи і 8 дитячих садків, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Ми в 2018 році запланували будівництво та реконструкцію 11 освітніх установ. З них: 3 школи - будівництво однієї школи, повна реконструкція ще однієї, прибудова до однієї зі столичних шкіл і 8 садів. Це будівництво або повна реконструкція", - сказав В. Кличко в ефірі телеканалу "Київ" в п'ятницю.

Він нагадав, що значна частина міського бюджету виділяється на сферу освіти.

За словами Київського міського голови, ще кілька років тому черга в дитячі садки становила понад 15 тис. дітей. Тепер вона скорочена до 3 тис. "У найближчі роки цієї черги взагалі не має бути", - додав В.Кличко.

Він нагадав, що за останні чотири роки в Києві були відкриті, побудовані або повністю реконструйовані 19 дитячих садків та 6 шкіл.

"Школами, які ми відкриваємо, ми можемо пишатися. Зокрема, якістю будівництва, обладнанням класів, спортивних залів. Переконаний, що Київ показує приклад для інших міст - і не тільки нашої держави. І школи, і дитячі садки відповідають сучасним вимогам", - підсумував мер.

У прес-службі мера нагадали, що з восьми запланованих садів на 2018 рік (сім повністю реконструйованих і один новий) три сади в столиці вже відкрили, в тому числі новий. Один відкриють до Дня знань. Ще чотири реконструйованих дитсадка - в Голосіївському, Оболонському, Дарницькому та Печерському районах - планується відкрити до кінця року, що дозволить тільки в 2018 році створити 2225 додаткових місць в дитячих садах Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА