19:27 16.08.2018

Університет "Україна" закликає перших осіб держави захистити виш від свавілля рейдерів

2 хв читати
Університет "Україна" закликає перших осіб держави захистити виш від свавілля рейдерів

Професорсько-викладацький склад, працівники та студенти Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна" звертаються до президента, прем'єра та спікера парламенту по захист від незаконного захоплення своїх приміщень.

"Увечері 7 серпня група "тітушек", яких підвезли чотирма автобусами, по-бандитському грубо захопила приміщення і заблокувала роботу трьох корпусів", - йдеться у відкритому листі колективу університету на адресу перших осіб держави, озвученому на прес-конференції в Києві в четвер.

В "Україні" нагадали, що в червні 2008 року взяли кредит розміром 97 млн грн на створення сучасної матеріально-технічної бази в ліквідованому два роки тому банку "Хрещатик" і виплатили за ним уже понад 150 млн грн.

На відкритих торгах із продажу активів банку цей лот придбало ТОВ "ФК "Фактор Плюс". У виші стверджують, що це відбулося з порушенням законодавства.

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Фонду гарантування вкладів від 6 липня 2017 року в частині затвердження умов продажу активів банку "Хрещатик" і зобов'язав ФГВФО скасувати результати торгів від 29 серпня 2017 року. Наразі цю справу ще розглядають у Верховному Суді України.

В університеті зазначають, що його приміщенням на вулиці Львівській намагаються незаконно заволодіти, не дочекавшись остаточного рішення суду.

"Тому ми звертаємося до вас, головних посадових осіб держави, з вимогою втрутитися у вирішення цього інциденту і сприяти притягненню винуватців до відповідальності", - йдеться у зверненні колективу університету "Україна".

Цей виш було засновано відповідно до рішення Київської міської ради в лютому 1999 року. У червні 2007 року отримав 4-й рівень акредитації. Одне з головних завдань університету "Україна" - надання послуг освіти особам з інвалідністю, студентам із малозабезпечених сімей, сиротам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА