17:32 01.08.2018

Лещенко просить генпрокурора передати справу про напад на радника мера Херсона до СБУ

2 хв читати
Лещенко просить генпрокурора передати справу про напад на радника мера Херсона до СБУ

Народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко написав на ім'я генпрокурора України Юрія Луценка депутатське звернення, в якому просить передати розслідування кримінального провадження про замах на вбивство з особливою жорстокістю радника мера Херсона Катерини Гандзюк від МВС до СБУ.

"Направив звернення на генпрокурора Луценка передати справу про напад на Катерину Гандзюк від МВС до СБУ. Катерина, яка викривала діяльність поліції, з великою ймовірністю може стати жертвою упередженого слідства. Звернення направлено на прохання (юриста - ІФ) Масі Найєма, який координує роботу адвокатів у питанні досудового розслідування", - написав С.Лещенко в своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради. Правоохоронці встановили, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під'їзду, тоді як із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, тримаючи в руках пляшку з рідиною. Невідомий хлюпнув рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Постраждалу з опіками доправили до лікарні.

Спочатку правова кваліфікація була за ст. 296 КК України (хуліганство). Згодом її було змінено на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого" (ч.2 ст.121 КК України).

Водночас, після отримання висновку про те, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаної кислотою 1 серпня справу було перекваліфіковано на замах на вбивство з особливою жорстокістю (ст.15, п.4 ч.2 ст.115 КК України).

Як з'ясувалося, йшлося про виконувачку обов'язків управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера К.Гандзюк.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко заявив про намір звернутися до генерального прокурора Ю.Луценка з проханням про передання справи про напад на К.Гандзюк до Служби безпеки України.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко тримає на особистому контролі це кримінальне провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА