17:14 31.07.2018

УІНП закликає місцеву владу семи населених пунктів в Одеській області демонтувати пам'ятники Леніну

1 хв читати

Український інститут національної пам'яті (УІНП) закликає місцеву владу семи населених пунктів Болградського району Одеської області демонтувати пам'ятники Володимиру Леніну.

"Українському інституту національної пам'яті стало відомо, що на території семи населених пунктів Болградського району Одеської області залишаються пам'ятники, які є символами комуністичного тоталітарного режиму", - йдеться в повідомленні УІНП.

Зокрема, йдеться про пам'ятники В.Леніну в селах Виноградівка, Виноградне, Голиця, Городнє, Залізничне, Калчева, Нові Трояни, а також про пам'ятник Карлу Марксу в селі Городнє і зображення серпа і молота в селі Голиця.

"Тому Інститут звернувся до сільських голів з вимогою негайного виконання закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і заборону пропаганди їхньої символіки "і демонтажу зазначених об'єктів", - наголошується в повідомленні.

Крім того, направлено листи до поліції, прокуратури і Службу безпеки України з метою організувати притягнення до відповідальності посадових осіб органів місцевого самоврядування зазначених населених пунктів, які порушують законодавство України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА