19:24 30.07.2018

У Львові знову осквернили могилу Кузнєцова, відповідальність на себе взяла С14

2 хв читати

Учасники організації С14 у ніч на 30 липня осквернили могилу радянського розвідника Миколи Кузнєцова, повідомляє місцеве видання Zaxid.net.

Як видно на наведених знімках із місця події, висічені на надгробку написи закреслені та залиті жовтою фарбою. Крім того, червоною фарбою на надгробку написано "Кузнєцов - ворог УПА", "Ворог", "Херой", а також недбало намальований малий герб України.

Спікер Національної поліції у Львівській області Іванна Кутнів повідомила виданню, що до Личаківського відділу поліції інформація про цей інцидент не надходила.

У виданні повідомляють, що відповідальність за акт вандалізму взяли на себе С14, як і за минулий акт вандалізму на могилі розвідника в ніч на 21 червня цього року. В організації заявили, що в такий спосіб "привітали" героя СРСР з днем визволення Львова від німецько-фашистських загарбників, яке відзначали 27 липня.

Координатор організації Сергій Мазур обґрунтував ці дії тим, що М.Кузнєцов під час своєї діяльності на окупованих нацистами територіях влаштовував теракти проти українського населення, а також переодягався у форму бійців Української повстанської армії для її дискредитації.

"Кузнєцов - відомий НКВСівець, який організовував теракти та провокації проти українського населення. Переодягався у форму УПА з метою дискредитації українських воїнів. Вони його, до речі, й ліквідували. Не називайте це вандалізмом або оскверненням. Це лише правильне оформлення ненаших "героїв", - написав С.Мазур на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, в ніч на 21 червня на могилі Н.Кузнєцова невідомі намалювали жовтою фарбою тризуб, а також написали "ворог УПА" і "кат", також тризуб намалювали на постаменті пам'ятника загиблим солдатам Червоної армії.

Могила М.Кузнєцова розташована на Пагорбі слави - місці, де поховані російські солдати, загиблі в Першій світовій війні, а також військовослужбовці Червоної армії, які загинули у Другій світовій війні.

С.Мазуру Голосіївський районний суд м. Києва 18 липня обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці за напад на тимчасове поселення ромів на Лисій горі в Києві та його демонтаж. Соратники С.Мазура повідомили, що на це рішення буде подано апеляцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА