12:25 30.07.2018

На похоронах жертви отруєння в Еймсбері діятимуть спеціальні заходи безпеки

2 хв читати
На похоронах жертви отруєння в Еймсбері діятимуть спеціальні заходи безпеки

Похорон 44-річної британки Дон Стерджес, яка померла від отруєння небезпечною речовиною в Еймсбері, відбудуться у понеділок у Солсбері, на них діятимуть спеціальні заходи безпеки, пише в понеділок газета "Дейлі телеграф".

За словами священика Філіпа Бромайлі, який виконає християнські обряди при похованні Д.Стерджес, співробітники національної служби охорони здоров'я Англії дали спеціальні рекомендації представникам бюро ритуальних послуг, покликані унеможливити зараження тих, хто прийде попрощатися із загиблою британкою.

"Я дійсно довіряю роботі поліції і службам безпеки і вважаю, що вони точно знають, що роблять", - сказав він.

Представник національної служби охорони здоров'я Англії відмовився коментувати газеті подробиці підготовки похорону британки, але зазначив, що ризик зараження залишається низьким.

"Ризик для публіки залишається низьким", - заявив він.

Відомо, що Д.Стерджес кремують у Солсбері. Труну з її останками буде доправлено на кладовище заздалегідь, до того, як на церемонію прибудуть її друзі і родичі.

30 червня в місті Еймсбері двоє людей були виявлені в несвідомому стані внаслідок впливу на них невідомої речовини. Постраждалих - 45-річного Чарлі Роулі і 44-річну Д.Стерджес - у критичному стані доправили до лікарні міста Солсбері.

Пізніше Д.Стерджес померла.

Британська поліція повідомила, що пара отримала отруєння в результаті впливу на них отруйної речовини "Новачок", від якої, за твердженням Лондона, раніше в Солсбері постраждали колишній російський розвідник Сергій Скрипаль та його дочка Юлія. Відповідальність за замах на останніх британська влада поклали на Росію. Як заходи у відповідь у Лондоні, а також у низці країн-союзників Сполученого Королівства вислали зі своїх держав близько 140 російських дипломатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА