07:37 27.07.2018

Військова прокуратура викрила факт збитків державі на суму 8 млн грн

2 хв читати
Військова прокуратура викрила факт збитків державі на суму 8 млн грн

У Вінницькій області викрито екс-директора військово-мисливських господарств у привласненні землі, що завдало збитків державі на суму понад 8 млн грн, повідомила прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону України.

Як повідомляється в четвер на сайті відомства, 26 липня 2018 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди) колишньому директору одного з військово-мисливських господарств Вінницької області.

Правоохоронцями встановлено, що вказана посадова особа, на яку покладено виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, "зловживаючи службовим становищем, з метою отримання незаконної вигоди використовувала своє службове становище всупереч інтересам держави".

У прокуратурі поінформували, що на земельній ділянці розміром понад 500 га, яка відноситься до земель оборони Міністерства оборони України, і на якій знаходяться будівлі і споруди МО України загальною площею понад 670 кв. м., побудовані в період з 1959 до 1990 років, держслужбовець в кінці 2007 року незаконно отримав право власності. Відзначається, що підозрюваний використовував незаконно привласнені земельні ділянки і споруди на свій розсуд, а не за цільовим призначенням.

"В результаті державі в особі Міністерства оборони України нанесені тяжкі наслідки, а саме завдано збитків на загальну суму 8 074 801 грн", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України закінчує досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні та готує обвинувальний акт до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

Ми передамо наступним поколінням ефективний механізм імплементації статуту ООН - Зеленський

Прем'єр Канади: Україна - це одна з передових ліній битви в усьому світі, ми всі маємо бути єдині

Україна розпочала переговори з низкою країн, які висловили зацікавленість у проведенні другого саміту миру - Зеленський

Зеленський: ми узгодили роботу після Саміту миру на технічному рівні - на рівні радників і міністрів держав у форматі спеціальних зустрічей

ОАЕ продовжують підтримувати зв'язок з усіма сторонами війни в Україні та наголошують на необхідності участі РФ у таких зусиллях, як Саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА