09:01 18.07.2018

Керівник ДФС готовий відповісти на запитання правоохоронців

3 хв читати
Керівник ДФС готовий відповісти на запитання правоохоронців

В. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан заявляє про небажання втягуватися в публічну дискусію та інформаційне протистояння і готовий відповісти на запитання правоохоронців, якщо вони у них є.

"У нас вже були випадки з'ясування відносин у публічній площині між керівниками силових структур... Це нічого не дало, програли всі. Тому, якщо до мене є запитання - я готовий давати відповідь. Мені нічого приховувати", - написав він на своїй сторінці у Facebook увечері у вівторок.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в діях М.Продана на посаді в. о. голови ДФС були грубі порушення. "Якщо слідство надасть необхідну доказову базу, справу буде направлено за підслідністю органу, який має її реалізовувати", - сказав генпрокурор на брифінгу 16 липня в Києві.

За його словами, розслідування триває з початку лютого цього року, тому "не має ніякого відношення до дебатів, хто має контролювати митницю".

У свою чергу М.Продан наголосив, що не бачить сенсу "коментувати плітки та "сенсаційні факти", які все більше і більше вкидаються в інформаційний простір".

На його думку, такі фейкові "факти" вкидатимуть ще більше у зв'язку з посиленням тиску ДФС і поліції на контрабандні потоки, "чорний" та "сірий" бізнеси.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у рамках експерименту для підвищення митних надходжень розширив повноваження поліцейських із контролю над митниками, ухваливши постанову від 20 червня і дозволивши поліцейським цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через держкордон.

Генпрокурор Ю.Луценко заявляв, що представники Нацполіції, допущені до митних постів, не матимуть повноважень, оскільки, згідно з Митним кодексом, поліцейські на території митного контролю позбавлені будь-яких повноважень.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на початку липня заявив, що доки він очолює уряд, М.Продан буде керівником ДФС.

9 липня було проведено обшуки у квартирі начальника Головного управління ДФС України у Вінницькій області Руслана Осмоловського, тоді правоохоронці вилучили дві банківські картки і мобільний телефон. Того самого дня відбулися обшуки у двох водіїв в. о. глави ДФС М.Продана.

Генпрокуратура також заявила, що в 2014 році на території Вінниці було створено "стійке ієрархічне об'єднання - злочинну організацію, до складу якої, за інформацією слідства, увійшли посадові особи органів ДФС". "Зокрема, в 2015-2016 роках члени цієї злочинної організації забезпечили призначення на найбільш важливі посади в органах ДФС України своїх представників, організувавши таким чином систему управління, в якій учасники злочинної організації вплинули на ухвалення всіх важливих рішень щодо діяльності зазначених органів", - стверджує Генпрокуратура.

Уряд України призначив М.Продана в. о. глави ДФС на початку липня 2016 року. До цього він із березня 2016 року обіймав посаду заступника начальника Центрального офісу з обслуговування великих платників податків, а з вересня 2014 року очолював Головне управління ДФС у Вінницькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА