19:02 15.07.2018

У Вашингтоні не вірять, що Путін не знав про російське втручання в американські вибори

2 хв читати
У Вашингтоні не вірять, що Путін не знав про російське втручання в американські вибори

Радник Дональда Трампа з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що російський президент Володимир Путін мав знати про передбачуване втручання РФ у президентські вибори в США в 2016 році.

"Мені складно повірити в те, що Володимир Путін особисто не знав (щодо втручання РФ у американські вибори - ІФ)", - сказав Дж.Болтон у неділю в інтерв'ю телеканалу Ей-Бі-Сі.

При цьому він підкреслив, що під час його зустрічі з В.Путіним наприкінці червня російський президент "ясно сказав, що російська держава непричетна до втручання у вибори США".

"Він дуже чітко сказав перекладачеві саме це слово ("держава"- ІФ), і він хотів його сказати", - зазначив Дж.Болтон.

Спецпрокурор Роберт Мюллер проводить в США розслідування передбачуваного втручання Росії у вибори 2016 року, а також можливих зв'язків передвиборного штабу президента США Д. Трампа з Росією. Москва відкидає всі обвинувачення.

Днями влада США повідомила, що пред'явила обвинувачення 12 співробітникам російських розвідслужб, і оприлюднила їхні імена. Їх обвинувачують у зломі комп'ютерних мереж Національного комітету Демократичної партії США, Комітету з виборів до Конгресу Демократичної партії США, передвиборчого штабу колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а також у публікації вкрадених в результаті злому електронних листів в інтернеті.

Зі свого боку президент США Д.Трамп повідомив, що на майбутніх в липні переговорах з В.Путіним він має намір обговорити тему передбачуваного російського втручання в американські вибори. "Ми не хочемо, щоб хтось втручався в наші вибори", - пояснив він.

Зустріч Д. Трампа і В.Путіна відбудеться 16 липня в столиці Фінляндії Гельсінкі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА