16:25 09.07.2018

Ефіопія та Еритрея уклали мирну декларацію

1 хв читати

 Лідери Ефіопії та Еритреї провели історичну зустріч, у результаті якої дві держави оголосили про закінчення воєнного протистояння й укладення миру, наводить у понеділок слова міністра інформації Еритреї Ємана Гебремескеля міжарабський телеканал "Аль-Арабія".

"Стан війни, в якому перебували дві країни, закінчився. Ми оголошуємо нову епоху миру та дружби", - написав міністр на своїй сторінці в Twitter.

За даними телеканалу "Аль-Арабія", зустріч відбулася напередодні у столиці Еритреї Асмері. У ній взяли участь прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед і президент Еритреї Ісаяс Афеверкі. Сторони уклали декларацію про мир і дружбу, а також заявили про готовність співпрацювати у низці сфер, зокрема в економічній і соціальній.

Воєнний конфлікт між Ефіопією та Еритреєю розпочався у 1998 році й тривав до 2000 року через територіальні суперечки. Тоді внаслідок бойових дій загинули близько 80 тис. осіб.

Мирний договір сторони уклали в грудні 2000 року, проте Ефіопія відмовилася приймати остаточне рішення арбітражу, винесене через два роки з питання про розділення спірних територій. Ситуація балансування між миром і війною проіснувала майже два десятки років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Український Червоний Хрест не здійснює реєстрацію на отримання гуманітарної та грошової допомоги

Мінкультури України затвердило робочу групу з розроблення плану заходів щодо розвитку території пам'ятки археології на Поштовій площі в Києві

Від початку доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Польські фермери планують блокування руху вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне"

Ситник залишив посаду заступника голови НАЗК

Дії з підриву Глобального саміту миру є системними та безпрецедентно масштабними - Кулеба

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі зросла до 59, на покровському напрямку - до 27 - Генштаб ЗСУ

Унаслідок авіаударів у с. Михайлівка загинули двоє людей, серед них - 12-річний підліток - Донецька ОВА

Генштаб ЗСУ: Найскладніша обстановка зберігається на покровському напрямку, ситуація під контролем

Найближчими днями в Україні збережеться тепла мінлива погода з грозами й короткочасними дощами, можливий град - Укргідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА