11:14 08.07.2018

У Таїланді розпочалася операція з порятунку школярів із печери

2 хв читати

Губернатор провінції Чіанграй Наронгсак Оссатанакорн оголосив про початок операції з порятунку 12 юних футболістів та їхнього тренера з підземної печери, де вони перебувають уже два тижні.

У порятунку, за даними телеканалу "Скай ньюз", беруть участь 13 іноземних дайверів і п'ять фахівців елітного підрозділу таїландських ВМС "морські котики". Вони розпочали занурення о 10:00 суботи (6:00 суботи за київським часом). Кожного хлопчика визволятимуть по двоє водолазів. Єдиний спосіб вибратися назовні – пройти темними вузенькими проходами, частково заповненими брудною водою. Повітря в цих проходах небагате на кисень, тому школярам довелося передати комплекти для підводного плавання.

Губернатор взяв операцію під особистий контроль. Вона ускладнилася через сильний дощ, який заважає дістатися до потрібної печери.

У керівництві рятувальної операції планують у неділю ввечері вивести першого з хлопчиків, повідомляє газета "Бангкок пост". Так губернатор провінції заявив, що першого врятованого планується вивести з печери до 21:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Він запевнив, що хлопчики та їхній тренер фізично і психологічно готові до спроби вибратися з печери. "Хлопчики готові до будь-яких викликів", – сказав губернатор.

Джерело газети розповіло, що хлопчиків на час евакуації з печери розділять на чотири групи. У першій буде чотири людини, у трьох наступних – по три. Кожного хлопчика супроводжуватимуть двоє професійних дайверів. Останнім, за даними видання, з печери евакуюють тренера школярів.

Хлопчики віком від 11 до 16 років і 25-річний тренер гуляли печерами після одного з тренувань. Їх відрізала від поверхні раптова мусонна злива. Рятувальники не могли знайти дітей 10 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА