21:08 29.06.2018

Мнучін назвав фейковим повідомлення про намір Трампа вивести США з СОТ

2 хв читати
Мнучін назвав фейковим повідомлення про намір Трампа вивести США з СОТ

Глава Мінфіну США Стівен Мнучін назвав помилковими повідомлення в ЗМІ про те, що президент США Дональд Трамп не раз заявляв високопоставленим чиновникам американської адміністрації про намір вивести США з СОТ.

"Тут немає сенсації ... Це невірно", - сказав Мнучін в інтерв'ю телеканалу Fox Business Network, назвавши повідомлення фейковою новиною.

Раніше видання Axios з посиланням на джерела повідомило, що Трамп неодноразово заявляв про плани вивести США з СОТ. Він нібито говорив радникам, що не знає, чому Штати знаходяться в цій організації - на думку Трампа, СОТ створена іншими країнами для того, щоб чинити тиск на США. Разом з тим, радники Трампа з питань економіки, намагалися переконати президента, запевняючи його, що членство в СОТ йде на користь США.

"Це перебільшення, - сказав Мнучін. - Президент усім ясно дав зрозуміти, що він стурбований з приводу СОТ, вважає, що є несправедливі аспекти. Вважає, що Китай і інші використовують СОТ в своїх інтересах, ми, однак, зосереджені на вільній торгівлі. Подолати бар'єри - ось те, до чого ми прагнемо".

Під час передвиборної кампанії Трамп називав СОТ "справжнім лихом". У квітні цього року він заявив, що організація несправедливо ставиться до США, при цьому заохочуючи Китай.

Раніше в п'ятницю Мнучіна запитали, чи не зведуть нанівець нові торгові мита вигоду від закону про зниження податків, прийнятого в грудні 2017 року.

"Я можу запевнити вас, що ми не збираємося робити нічого, що знищить всі ці переваги, або щось, пов'язане зі значним ризиком для зростання", - сказав він Fox Business Network.

Додаткові імпортні мита були введені США з 23 березня 2018 року. На сьогодні митами в 25% обкладається сталева продукція з усіх країн, крім Австралії, Аргентини, Бразилії та Південної Кореї. Мита в 10% поширюються на імпорт алюмінію з усіх країн, крім Австралії та Аргентини. Відносно поставок виведених з-під дії мит країн, за винятком Австралії, застосовуються імпортні квоти.

15 червня влада США ввели додаткові мита в розмірі 25% на 1,1 тис. найменувань китайських товарів загальною сумою приблизно в $ 50 млрд.

Міністерство торгівлі Китаю, в свою чергу, повідомило, що КНР негайно відповість аналогічними заходами і пообіцяло запровадити мита на імпорт низки американських товарів з 6 липня. Крім того, в Пекіні заявили, що "все економічні і торговельні досягнення, які раніше були досягнуті двома сторонами, втратять силу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА