07:01 26.06.2018

Напад на ромів у Львові інспірований з РФ, підозрюються 14 осіб

2 хв читати
Напад на ромів у Львові інспірований з РФ, підозрюються 14 осіб

У причетності до нападу на табір ромів у Львові підозрюються 14 осіб, повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"На жаль, це просто середньовічна дикість, коли ми говоримо про такі напади .... В ситуації стосовно Львова йдеться про те, що одна людина вбита і кілька поранені. Це в тому числі певний дзвіночок не тільки тим людям, які реанімують усі ці речі, але і нашому суспільству, яке допускає такі речі", - сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у понеділок увечері в ефірі телеканалу ICTV.

У свою чергу глава Нацполіції С.Князєв додав: "Зухвалість цього злочину в тому, що неповнолітні діти з одного мікрорайону ... зібралися в миттєво створену групу ... вони не розуміли, що вони роблять".

При цьому він уточнив: "Поліція затримала вісім осіб відразу, зараз є 14 осіб, яких підозрюємо у скоєнні цього правопорушення".

За словами глави Нацполіції, цей злочин став трагедією суспільства, а батьки затриманих підлітків "ревуть під судами, коли їх дітей заарештовують".

"Аналітики кіберполіції нам показують копію цього сайту РФ, цей сайт відкрили і адміністрували у Львівській, Харківській, Київській та ще в одній області. Звідки це прийшло? Так, інспірували звідти, але тут-то брали участь наші", - підкреслив міністр внутрішніх справ.

Відповідаючи на питання про те, чи означає це підтвердження "російського сліду" цього злочину, А.Аваков сказав: "це слід наших хлопців, молодих хлопців. Але інспіровано це, групи ці створилися - копія російського сайту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА