14:16 02.06.2018

У центрі Києва проходить акція на підтримку українського політв'язня в Росії, режисера Сенцова

2 хв читати
У центрі Києва проходить акція на підтримку українського політв'язня в Росії, режисера Сенцова

На майдані Незалежності у Києві проходить акція на підтримку українського політв'язня в Росії, режисера Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних в Росії і на території анексованого Криму громадян України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", вранці в суботу в центрі столиці зібралося кілька сотень людей, вони закликають владу Російської Федерації звільнити О.Сенцова та інших українських політв'язнів.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами #FreeSentsov, #SaveOlegSentsov, "Свободу громадянину України Олегу Сенцову", а також з інформацією про інших українських політв'язнів, зокрема про те, скільки днів деякі з них голодують в місцях позбавлення волі в РФ.

Люди, які прийшли підтримати О.Сенцова, вважають, що напередодні майбутнього Чемпіонату світу з футболу в Росії, який проходитиме з середини червня до середини липня, слід чинити тиск на владу РФ із залученням міжнародної спільноти, щоб домогтися звільнення українських політв'язнів.

Ця акція в Києві є частиною всеукраїнської та міжнародної кампанії за звільнення О.Сенцова і інших незаконно утримуваних в РФ громадян.

Обстановка на майдані Незалежності спокійна.

Раніше цього дня президент України Петро Порошенко подякував усім, хто взяв участь в акціях у різних країнах світу в підтримку українського режисера О.Сенцова, що перебуває в російській в'язниці. "Вдячний всім, хто взяв участь в акції на підтримку Олега Сенцова по всьому світу – в Німеччині, Франції, Італії, Естонії, Литві, Швеції, Грузії, Великій Британії, Канаді, США, Португалії, Україні та навіть Росії. Весь світ обурює беззаконня і тоталітарні методи кремлівського режиму", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук в суботу.

Згідно з інформацією Української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, в Росії наразі з політичних мотивів утримують 64 українців.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера звинуватили у створенні на території Криму терористичного співтовариства.

16 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних в РФ і анексованому Криму.

31 травня інший український політв'язень в РФ – кримчанин Олександр Кольченко також оголосив голодування з вимогою звільнити О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА