20:56 30.05.2018

На фінал ЛЧ до Києва не допустили 73 небажаних особи, у в'їзді відмовили російським "ультрас" і двом журналістам

2 хв читати
На фінал ЛЧ до Києва не допустили 73 небажаних особи, у в'їзді відмовили російським "ультрас" і двом журналістам

У Державній прикордонній службі України повідомили, що завдяки співпраці з Інтерполом були виявлені 73 небажаних особи, які не були допущені на територію України в дні фіналу Ліги чемпіонів у Києві.

"Підготовча робота проводилася завчасно, ми отримали списки вболівальників від УЄФА і здійснили спільно з Інтерполом перевірку. Були виявлені 73 небажані особи щодо потрапляння на територію України. Це стосується як уболівальників, так і інших осіб, що проходили по базах Інтерполу", - повідомив перший заступник глави Держприкордонслужби Василь Серватюк на прес-конференції в середу.

Він зазначив, що вже при перетині кордону в цей період прикордонники виявили одного з кримінальних авторитетів з іноземної держави, якого не пропустили і заборонили йому в'їзд на територію України.

"Крім того, при проведенні контролю другої лінії не були пропущені кілька груп російських уболівальників з числа "ультрас", які мали здійснити якісь провокації. І також представників ЗМІ, які не були акредитовані, представляли якісь ЗМІ Російської Федерації. Таких було двоє", - підкреслив В.Серватюк.

У свою чергу керівник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко вказав, що тільки 100 громадян РФ змогли потрапити в Київ на фінал ЛЧ і всі вони були ретельно перевірені.

В.Серватюк також повідомив, що крім 53 тис. пасажирів, прийнятих аеропортом "Бориспіль", з 21 по 26 травня на територію України наземним транспортом через кордон з Польщею, Угорщиною та Словаччиною, через аеропорти в Одесі, Вінниці та Харкові в'їхало близько 300 тис . іноземних громадян. Але не можна говорити, що всі вони їхали на фінал Ліги чемпіонів.

За його словами, складно підрахувати кількість іноземців, які приїхали саме на футбол, але можна сказати, що в ці дні в Україну в'їхали на 15-20% людей більше, ніж зазвичай.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА