18:02 18.05.2018

СБУ затримала в Києві власницю медичного бізнесу, продукція та доходи від якого йшли терористам на Донбасі

1 хв читати

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Києві власницю медичного бізнесу, через який фінансувалися терористичні організації "Л/ДНР".

Як повідомив у п'ятницю прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що власники підприємства на тимчасово окупованій території Луганської області продовжили виробництво медичних виробів. Продукцію вони постачали, зокрема, для потреб незаконних збройних формувань терористичних організацій "Л/ДНР".

Співробітники СБУ задокументували, що ділки щомісяця платили у "бюджет" сепаратистів у середньому 500-600 тис. російських рублів.

Під час санкціонованих обшуків у менеджменту підприємства співробітники спецслужби вилучили, зокрема, документацію і банківські картки, які підтверджують протиправну діяльність.

Власниця фірми затримана згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності підприємства та фінансування терористичних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

Ми передамо наступним поколінням ефективний механізм імплементації статуту ООН - Зеленський

Прем'єр Канади: Україна - це одна з передових ліній битви в усьому світі, ми всі маємо бути єдині

Україна розпочала переговори з низкою країн, які висловили зацікавленість у проведенні другого саміту миру - Зеленський

Зеленський: ми узгодили роботу після Саміту миру на технічному рівні - на рівні радників і міністрів держав у форматі спеціальних зустрічей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА