12:24 17.05.2018

Спецкомісія розслідуватиме виявлення в Дніпропетровській області речей загиблих в "Іловайському котлі" бійців

2 хв читати

Спеціальна службова перевірка займеться розслідуванням факту виявлення в Дніпропетровській області речей бійців, які загинули в "Іловайському котлі" в 2014 році.

Як повідомив відділ поліції Дніпропетровської області, на місці виявлення речей волонтерами працюють слідчі слідчого управління, вони здійснюють опис вилученого.

Повідомлення про виявлення волонтерами 36 мішків з особистими речами загиблих в "Іловайському котлі" надійшло до поліції 15 травня.

На місці слідчо-оперативна група Новокодацкого відділення поліції Дніпра встановила, що під шаром ґрунту зберігають речові докази у кримінальній справі, відкритій за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України, в 2014 році.

"На сьогоднішній день встановлено, що в 2014 році речові докази були передані на зберігання фермерському господарству через відсутність приміщення з відповідними санітарними нормами у відділенні поліції. З яких причин протягом тривалого терміну щодо цих речових доказів не було прийнято законного рішення, встановить службова перевірка", - наголосили в поліції.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до глави МВС Арсена Авакова з проханням провести службове розслідування після виявлення речових доказів у Дніпропетровській області.

"До мене надійшла інформація про те, що поблизу міста Дніпро представники гуманітарної місії "Чорний тюльпан" на території одного з рибних господарств (якого саме - невідомо) виявили речі загиблих військових, які брали участь у бойових діях в місті Іловайськ Донецької області в 2014 році (закривавлена форма, берци, натільні хрести та медалі)", - йдеться в листі омбудсмена.

За попередньою інформацією, в 2014 році співробітники органів внутрішніх справ доправили на цю територію речові докази, упаковані в 38 мішків. У травні 2018 року ці речі знайдено захованими в землі та передано до ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

"Прошу Вас організувати проведення службового розслідування за цією інформацією і вжити відповідних заходів реагування", - зазначено в зверненні Л.Денісової.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА