12:05 17.05.2018

Бойовики обстріляли школу в Світлодарську

2 хв читати
Бойовики обстріляли школу в Світлодарську

Близько 9:30 четверга бойовики обстріляли школу в Світлодарську Бахмутського району, постраждав цивільний, який проїжджав поблизу, повідомляє глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Прилетіло" й розірвалося прямо на шкільному подвір’ї. Поранений один цивільний - він в момент "прильоту" на своєму авто проїжджав повз школу. Серед вчителів та школярів постраждалих немає. Навчальний процес призупинено. Дітей розпустили по домівках", - написав П.Жебрівський в своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За інформацією глави Донецької ОблВЦА, від вибуху в школі вибило шибки, "чи є ще якісь пошкодження, поки невідомо - зараз школу обстежують".

Пізніше в ГУ Нацполіції України в Донецькій області додали, що снаряд потрапив у двір школи під час артилерійського обстрілу бойовиками центру Світлодарська. За інформацією поліції, у класах школи в цей час перебували 387 дітей і 46 працівників закладу. Усіх їх евакуювали.

"Внаслідок удару в навчальному закладі вибито близько 30 вікон. Крім того, відомо про пораненого 43-річного перехожого, який проходив повз школу. Пошкоджено його машину", - йдеться в повідомленні прес-служби обласного главку поліції.

Також в інформації йдеться, що наразі поліцейські взяли під охорону навчальний заклад, а до населеного пункту направлено додаткові сили поліції. Наряди об'їжджають місто для виявлення нових пошкоджень і надання допомоги населенню.

"Інформацію про потерпілих і руйнування уточнюють", - повідомили в поліції.

Водночас у прес-службі прокуратури Донецької області повідомили, що обстріл Світлодарська кваліфіковано як терористичний акт.

"Артемівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом артилерійського обстрілу м.Світлодарська... Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА