19:52 07.05.2018

За правопорядок у Києві 9 травня на акціях відповідатимуть щонайменше 2 тис. правоохоронців, поліція закликає обійтися без провокацій

3 хв читати
За правопорядок у Києві 9 травня на акціях відповідатимуть щонайменше 2 тис. правоохоронців, поліція закликає обійтися без провокацій

Правопорядок у Києві 9 травня на акціях забезпечуватимуть щонайменше 2 тис. правоохоронців, поліція закликає утриматися від провокаційних дій і використання комуністичної символіки.

"У нас є одна велика заявка на проведення маршу "Ніхто не забутий, ніщо не забуте", в якій, як очікується, візьме участь до 4 тис. людей. Є ще кілька заявок, зокрема, від політичної партії "Розумна сила", іншої політичної партії такого ж спрямування, які хочуть відзначати 9 травня. Також є заявка добровольчого руху ОУН і звернення в Інтернеті про заборону акції, тобто вони проводитимуть свої акції, виступаючи проти "безсмертного полку", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

За його словами, організатори маршу вказали в заявці участь до 4 тис. людей. При цьому А.Крищенко наголосив, що прийти на марш може значно менше людей, ніж зазначено в заявці.

Що стосується "оунівців", то, як зазначив начальник главку, в заявці не вказана кількість людей, які планують вийти 9 травня на вулиці Києва. А.Крищенко звернув увагу на те, що представники цього руху позиціонують себе як патруль для забезпечення порядку і протидії "з вимогою заборонити марш "безсмертного полку".

"Поліція однозначно наполягатиме на виконанні закону про декомунізацію, заборону і комуністичної, і нацистської символіки, георгіївських стрічок тощо. Тут діятиме поліція, і якщо якісь сили готові допомогти поліції в цьому, то ми готові співпрацювати, і я про це офіційно заявляю. Ми готові дивитися за порядком, щоб цей день не перетворився на пропаганду антиукраїнської спрямованості", - наголосив А.Крищенко.

Він запевнив, що правоохоронці запобігатимуть будь-яким порушенням, хоч з чийого боку вони були б. "Абсолютно неприпустимо, щоб хтось із якоюсь метою кидав у натовп людей незрозумілі предмети, як це було минулого року", - сказав начальник главку.

А.Крищенко повідомив, що в забезпеченні правопорядку планується задіяти попередньо 2 тис. правоохоронців на місці проведення заходу. "Але у нас ще є час. Якщо ми побачимо підвищення градуса, то ми можемо задіяти більше працівників поліції", - спрогнозував він.

Начальник главку додав: "Ми закликаємо дотримуватися законодавства і не вчиняти провокаційних дій, ми готові співпрацювати з усіма силами для забезпечення порядку".

Він також звернув увагу на те, що оскільки цей захід буде масовим, то залишається велика ймовірність терористичної загрози. "Ми повністю задіємо весь спектр підрозділів, які працюють для забезпечення безпеки цього маршу. Ми перекриємо вулиці, буде встановлено рамки для перевірок, проводитимемо поверхневий огляд, працюватимуть кінологи".

Відповідаючи на запитання про те, чи є нині якась оперативна інформація про підготовлювані провокації, А.Крищенко сказав: "У частині такого роду інформації ми працюємо спільно з СБУ щодо недопущення можливих провокацій, у нас постійний щільний обмін інформацією... Це наш перманентний стан - перебувати в очікуванні можливих провокацій та реагувати на них швидко, щоб мінімізувати наслідки".

Говорячи про те, як реагуватиме поліція на використання забороненої комуністичної символіки та георгіївських стрічок, А.Крищенко зазначив, що "поліція враховуватиме людський чинник".

"Якщо це буде 80-річна бабуся, то я не зможу її переконати і, звісно, не складатиму адміністративний протокол. А якщо це середнього віку чоловік, який ніде не воював, а надів георгіївську стрічку, щоб "роздраконювати" всіх навкруги, зокрема правоохоронців, то спочатку буде зроблено зауваження. Якщо не буде належної реакції, то його доставлять в поліцію для складання адміністративного протоколу. Тобто ми підходимо в цьому питанні дуже виважено", - пояснив начальник поліції Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА