11:42 02.05.2018

Головна відмінність ООС від АТО в тому, що вона є військовою операцією проти російських окупаційних військ - Наєв

2 хв читати
Головна відмінність ООС від АТО в тому, що вона є військовою операцією проти російських окупаційних військ - Наєв

Необхідність проведення операції об'єднаних сил викликана тим, що частина території Донбасу фактично окупована російськими військами, заявляє командувач об'єднаних сил Сергій Наєв.

"Головна відмінність (ООС від антитерористичної операції - ІФ) в тому, що операція об'єднаних сил є військовою операцією. На це є свої причини. Зараз ми маємо справу не лише з так званими ДНР і ЛНР, які Верховна Рада визнала терористичними організаціями. Очевидно, що йдеться про окупацію частини нашої території де-факто російськими окупаційними військами", - сказав С.Наєв на брифінгу в середу в Краматорську.

Він пояснив, що перший і другий армійські корпуси т. зв. ДНР і ЛНР є класичними російськими підрозділами, сформованими за штатами та статутами збройних сил РФ. Командувач зазначив, що ці корпуси підпорядковані і перебувають під контролем командування Південного військового округу Збройних сил РФ.

"Обидва корпуси входять до складу 8-ї армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, грошове утримання і продовольство. Усі посади - від командира роти і вище - в цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами. Не довіряє російське командування місцевим зрадникам", - розповів С.Наєв.

Він також зазначив, що ці підрозділи комплектуються російськими "відпускниками", "добровольцями" з числа засуджених злочинців і російськими націоналістами, яких вербують для участі у війні в Україні.

"Таким чином, ми маємо справу з російською агресією", - резюмував С.Наєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА