13:16 26.04.2018

Суд визнав незаконним звільнення Бочковського з посади голови ДСНС

2 хв читати
Суд визнав незаконним звільнення Бочковського з посади голови ДСНС

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету Міністрів України про звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", своїм рішенням у четвер суд поновив його на посаді з 25 березня 2015 року.

Суд також визначив стягнення з ДСНС України на користь С.Бочковського середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року по день фактичного відновлення на посаді.

Це рішення може бути оскаржене протягом 30 днів у Київському апеляційному адміністративному суді.

Як пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат С.Бочковського Володимир Єніч, після отримання повного тексту рішення та виконавчого листа С.Бочковський може йти з цими документами до секретаріату Кабінету Міністрів України, і має бути ухвалено рішення про його відновлення на посаді. За словами адвоката, це має бути зроблено незалежно від рішення Апеляційного суду, а після розгляду апеляції залежно від її результатів можуть бути ухвалені вже інші рішення.

Як повідомлялося, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С.Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С.Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С.Бочковського були кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В.Стоєцького кваліфіковані також за ч. 4 ст. 368 та ч. 2 ст. 364 КК. За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

3 листопада 2015 року Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою С.Бочковського та В.Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підпорядкованих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів і земельної ділянки, внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів. Обвинувальний акт за цим епізодом було направлено до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА