12:55 24.04.2018

Розгляд апеляції на арешт капітана "Норд" відбудеться 8 травня

2 хв читати
Розгляд апеляції на арешт капітана "Норд" відбудеться 8 травня

Суд в Херсонській області 8 травня розгляне апеляцію на арешт капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик.

"8 травня суд Херсонської області розгляне апеляцію на арешт капітана "Норд", - сказала Т.Тихончик агентству у вівторок.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) з 10 членами екіпажу на борту.

Капітану судна В.Горбенку ставлять ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою нанесення шкоди інтересам країни).

Херсонський міський суд 6 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави. Адвокати внесли гроші, і 10 квітня В.Горбенка звільнили з-під варти.

Пізніше капітан був повідомлений про підозру у вчиненні ще одного злочину - за ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

На час досудового слідства В.Горбенко перебуватиме у родичів у Мелітополі Запорізької обл.

Іншим членам екіпажу ставили ч.2 ст.204 КпАП України (незаконне перетинання кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Наразі протоколи про адміністративне правопорушення на сімох членів екіпажу судна "Норд" передані до Солом'янського райсуду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА