12:04 22.04.2018

Будівництво КПП "Паланка" на молдовсько-українському кордоні планують завершити до кінця року

2 хв читати
Будівництво КПП "Паланка" на молдовсько-українському кордоні планують завершити до кінця року

На кордоні з Україною уряд Молдови планує до кінця 2018 року ввести в експлуатацію сучасний контрольно-пропускний пункт "Паланка", який дозволить збільшити потік пасажирів і товарів і скоротити час очікування на кордоні.

"Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп відвідав будівельний майданчик КПП "Паланка", який буде здано в експлуатацію до кінця нинішнього року. Тут буде здійснюватися спільний контроль на молдовсько-українському кордоні", - повідомляється на сайті уряду Молдови.

Контроль на цьому КПП здійснюватимуть митники та прикордонники Молдови й України тільки один раз, що скоротить час очікування, збільшить потік пасажирів і товарів, усуне корупцію, а також запобігатиме порушенням на кордоні.

"Пункт надасть якісні послуги, які надаються також під час перетину кордону ЄС, за тими ж стандартами", - підкреслив П.Філіп.

За інформацією молдовського уряду, загальний бюджет будівництва КПП становить EUR5,56 млн, з яких EUR4,5 млн надані ЄС, а EUR1,5 млн - урядом Молдови.

За інформацією уряду Молдови, будівництво КПП "Паланка" почалося в червні 2017 року, і нині виконано 30% запланованих робіт. Митний пункт побудований відповідно до європейських стандартів і буде оснащений сучасним обладнанням. За оцінками, після здачі його в експлуатацію, кількість осіб і транспортних засобів, які перетинають кордон через цей пункт, подвоїться.

Глава Кабміну Молдови також подякував президенту України Петру Порошенку за те, що минулого тижня оголосив про підписання закону про спільний контроль на молдавсько-українському кордоні.

"Ми вдячні нашим українським колегам. Вперше за 25 років Республіка Молдова буде повністю контролювати свої кордони, зокрема на придністровській ділянці", - зазначив П.Філіп.

Як повідомлялося, Верховна Рада ратифікувала угоду між Кабінетом Міністрів України і урядом Молдови про спільний прикордонний контроль 234 голосами 1 березня 2018 року. Угода була укладено 6 жовтня 2017 року в Кишиневі. Після набуття документом чинності припиняє діяти угода між урядами України і Молдови про організацію спільного контролю в пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон від березня 1997 року.

12 квітня під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павелом Філіпом П.Порошенко підписав цей закон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА